Pasta carbonara

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de olie en de boter in een pan tot het mengsel begint te schuimen.
  • 2 Voeg de pancetta toe en bak 5 minuten bruin.
  • 3 Meng de eieren en de melk in een kleine kom. Roer de tijm erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  • 4 Kook de pasta in een pot met kokend water, zie verpakking voor de tijd, laat de pasta goed uitlekken.
  • 5 Doe de uitgelekte pasta en de losgeklopte eieren bij de pancetta in de pan en bak het geheel op een hoog vuur 30 seconden tot het ei begint te stollen. Laat het ei niet te lang bakken want dan wordt het rubberachtig.
  • 6 Voeg de helft van de parmezaanse kaas toe en roer er goed doorheen.
  • 7 Doe de pasta in een schaal, giet de saus erover en roer alles goed door elkaar.
  • 8 Bestrooi de schotel met de rest van de parmezaanse kaas en serveer meteen.

Pasta carbonara is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept
Wortelpasta carbonara met tuinerwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta carbonara met tuinbonen en ham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept