1 kook de aardappelen en laat ze volledig afkoelen, snij de tomaten in dunne schijfjes en zet deze klaar. Snij mozzarella en aardappelen in schijfjes.
2 Aubergines kuisen en in blokjes snijden. 1/2 uur in koud water met flink wat zout zetten, zodoende het ranzige uit de aubergine trekt. Daarna aubergine opbakken met olijfolie met flink wat paprikapoeder erop en gedurende 8 MIN. onder een gesloten deksel stoven op een laag vuur. Zet opzij.
3 Neem een ajuin en wat look en stoof aan, bak hierop het gehakt rul en doe na het rul bakken een fles tomatenpassata erbij en laat 10 MIN . sudderen;
4 neem een vuurvaste schoten en strijk deze in met olijfolie.
5 bedek de bodem met schijfjes aardappel, bestrooi met peper, ; Daarna een laagje van de vleessaus, laagje aubergine, laagje tomaat. herhaal dit en eindig met een laagje vleessaus;
6 Als laatste een laag mozzarella.
7 Zet in een voorverwarmde oven van200°C gedurende 45MIN.