1 Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken. Pel en snijd de ui en de knoflook heel fijn.
2 Verhit de vloeibare margarine in een hapjespan of gewone pan en bak de ui en knoflook 4 minuten op een laag vuur. Zet het vuur hoog, voeg de tomatenpuree en de suiker toe en bak al roerende 2 minuten.
3 Voeg de tomaatjes, 2 theelepels grof gemalen peper en 1/2 theelepel zout toe en bak 3 minuten. Voeg de wijn toe, wacht tot die voor de helft is verdampt. Zet het vuur laag en laat de tomaatjes in ca. 10 minuten zacht en gaar worden. Roer zo nu en dan voorzichtig om.
4 Voeg als het mengsel te droog wordt een scheutje water toe. Haal vlak voordat het gerecht klaar is de blaadjes basilicum van de takjes. Scheur ze in stukjes. Meng de spaghetti met het tomatenmengsel. Verdeel over 4 borden en strooi de basilicum erover.