Lasagnette met romige tomatensaus en frisse salade

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC.
  • 2 Pel de knoflook en ui. Snipper de ui fijn. Snij de courgette in kleine stukjes.
  • 3 Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan, pers de knoflook en bak de knoflook met de ui licht aan. Voeg het gehakt toe en bak het al roerend los. Roerbak de courgette 1 minuut mee.
  • 4 Voeg het bouillonketeltje toe aan het gehakt met courgette en meng dit goed. Blus af met 200 ml water en voeg de saus en de roomkaas toe. Verwarm en roer zachtjes tot de roomkaas volledig is gesmolten. Voeg als laatste de lasagnette toe. Roer het geheel goed door en schep het over in een ingevette ovenschaal. Plaats de lasagnette voor 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 5 Snijd intussen de tomaten en de komkommer in stukjes en de sjalotjes fijn . Maak de salade af met de vinaigrette.
  • 6 Laat de lasagnette 5 minuten afkoelen voor het opdienen. Serveer de lasagnette samen met de frisse salade.

Lasagnette met romige tomatensaus en frisse salade is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lasagnette met tomaat, spinazie & ricotta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lasagnette met tomaat en ansjovis
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lasagnette met broccoli
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lasagnette met wild konijn
90 min Hoofdgerecht
Bekijk recept