1 Normaal gesproken ben ik geen voorstander van pakjes, zakjes of blikjes, maar voor deze salade maak ik graag een uitzondering, want het is een ideale maaltijd op een hete zomerse dag. Bovendien is het een salade, waar je gemakkelijk restantjes van groenten in kunt verwerken.
2 Kook de gekozen pasta beetgaar in de bouillonblok, giet af in een vergiet en spoel koud onder de lopende kraan.
3 Meng de pasta met alle overige ingrediënten( proef en voeg een en ander naar smaak toe, peper, zout, mayo, ketchup eventueel wat worcester saus ect) en zet tot serveren in de koelkast om door en door koud te laten worden.
4 Heerlijk op een warme zomerse dag. In de ochtend snel gemaakt en s 'avonds zó op tafel.
5 Tip Voeg koude gekookte kip, of tonijn op water i.p,v ham toe.
6 Of wat paprika stukjes, komkommer, radijsplakjes of andere overgebleven groente toe.