1 Er zijn 3 verschillende variaties op dit recept, keuze genoeg om uit te proberen welke jij het lekkerste vindt.
2 Verhit de olie in een ruime (hapjes)pan en bak de knoflook en paddenstoelen op hoog vuur al omscheppend ca. 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes met sap toe en laat de saus op matig vuur ca. 10 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.***•2 zakken tortelloni al prosciutto crudo (met rauwe ham, zak à 250 g, Grand’ Italia)
3 Kook intussen de tortelloni volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Giet af en meng door de saus. Voeg een scheutje room toe.
4 Verdeel over borden en bestrooi met kaas, peterselie en versgemalen peper.
5Voorbereiding stijd: 20 minuten.
6 Variatie1: maak een vegetarische variant met tortelloni verdi of tortelloni con formaggio e noci (beide verkrijgbaar bij AH). Vervang de peterselie door enkele handen rucola.
7 Variatie 2: met prei en geitenkaas. Vervang de paddenstoelen door 300 g preiringen. Bestrooi de pasta met verkruimelde geitenkaas in plaats van Parmezaanse kaas.
8 Vriendin.nl
Tortelloni met paddenstoelensaus en 2 variaties is een recept van Solo Open Kitchen