Zomergroentespirelli met krokante pancetta

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    (15 min.) - Verwarm de oven voor op 200 °C.
    - Verwijder intussen de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukjes van 1 bij 1 cm.
    - Snij de ongeschilde courgette en aubergine in blokjes van dezelfde grootte.
    - Snij de rode uien in partjes van 1 cm dik.
    - Snipper het knoflook fijn.
    Voorbereiding
    (15 min. + 30 min. in de oven) 1 Leg de pancettasneetjes op een bakplaat met bakpapier. Zet 8 à 10 min. in de voorverwarmde oven tot ze knapperig en goudbruin zijn. Laat afkoelen. 2 Leg alle groenten, de uien, het knoflook, de tijm en rozemarijn in een ovenschotel. Kruid goed met zwarte peper en zout en overgiet met de olijfolie en balsamicoazijn. Meng goed door elkaar. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven. 3 Kook ondertussen de pasta al dente in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. 4 Scheur ondertussen de mozzarella in stukjes. 5 Haal de tijm- en rozemarijntakjes uit de ovenschotel en meng de groenten en de sappen uit de ovenschotel onder de pasta. Verkruimel de pancetta en strooi samen met de stukjes mozzarella over de pasta. Afwerking Verdeel de pasta over de borden en werk af met de extra vierge olijfolie. Lekker met een stukje stokbrood.

Zomergroentespirelli met krokante pancetta is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Antonio Carluccio’s pasta en doperwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept