Zoek
Chow Mein Speciaal
4
0 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 eetlepels plantaardige olie
2 tenen gehakte knoflook
1 theelepel gehakte verse gember
1 gehakte rode peper
75 gram lap cheong afgespoeld en in plakjes
1 kipfilet (fijne sneden)
16 rauwe tijgergarnalen
100 gram sperziebonen
200 gram sojascheuten
20 bieslookpijpjes (in 3 gesneden)
450 gram eimie (gaargekookt in water en zout)
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel sesamolie
peper
zout
2 lenteuitjes
1 eetlepel korianderblaadjes
Bereiding
1
Kook de mie en water en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel vervolgens onder koud stromend water en laat uitlekken.
2
Verhit 1 eetlepel olie in de wok en roerbak er de knoflook, gember en chilipeper in.
3
Schep er de lap cheong (of alternatief); kipfilet, garnalen en sperziebonen door.
4
Roerbak nog ongeveer 2 minuten op een hoog vuur of tot de kip en de garnalen gaar zijn. Schep het mengsel in een kom en zet weg.
5
Verhit de rest van de olie in dezelfde wok. Doe er vervolgens de sojascheuten, en bieslookpijpjes in en roerbak beide 1 tot 2 minuten.
6
Schep er de mie door en breng het geheel op smaak met sojasaus, oestersaus en wat peper en zout.
7
Voeg het garnalenmengsel toe. Laat alles doorverwarmen en voeg de sesamolie toe.
8
Garneer met de lenteuitjes en de verse korianderblaadjes.
Chow Mein Speciaal is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kalkoenblokjes met appel en puree - speciaal voor kids
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bami met krabomelet
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kreeft met limoenmayonaise
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Pancakes met zout en zoet beleg
Bekijk recept
Chinese chow mein met garnalen
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chow mein
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Langzaamgegaard five spice buikspek
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Dan dan-noedels met choisum
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept