Maki-sushi

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de rijst grondig. Breng een kwart liter water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet het vuur lager.
  • 2 Laat in 20 minuten gaar koken tot al het vocht is opgenomen.
  • 3 Doe azijn, suiker en zout in een kommetje en roer goed door. Meng door de nog warme rijst. Laat afkoelen.
  • 4 Leg een vel nori met de glanzende kant naar beneden op een sushimatje.
  • 5 Maak je vingers nat en leg een kwart van de rijst op het vel. Verdeel gelijkmatig.
  • 6 Laat aan de boven- en benedenrand 2 centimeter open.
  • 7 Snij de vulling naar keuze in repen van een centimeter breed en dik.
  • 8 Leg in de breedte op de rijst. Strooi er naar wens wat zalmeitjes of sesamzaad over. Rol met behulp van het matje de nori om de rijst heen. Druk aan, ook de uiteinden.
  • 9 Doe de lange sushi in plasticfolie tot gebruik. 1
  • 0 Maak de volgende drie rollen op dezelfde manier. 1
  • 1 Snij de rollen met een koud en vochtig mes in zes tot acht stukken.1
  • 2 Maak de wasabi aan met wat water tot hij vloeibaar is. 1
  • 3 Doe de wasabi en sojasaus in kleine kommetjes.

Maki-sushi is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Urumaki sushi (inside out roll)
1u30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sushi volcano surf'n turf
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmrolletjes
Snack
Bekijk recept

Maki van zalm met appelgembercrème
Voorgerecht
Bekijk recept
Sushi maki gerookte zalm
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Frisse maki met avocado
25 min-
Bekijk recept
Maki sushi met komkommersalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept