Zoek
Rijsttimbaaltjes met bieslookdressing
4
50 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Solo
1.5 dl droge witte wijn
0.5 blokje Knorr finesse groentebouillon
0.5 blokje Knorr Finesse visbouillon
zout
20 rauwe scampi's
peper
1 ui
1 eetlepel tomatenpuree
300 g risottorijst
1 eetlepel gesnipperde bieslook
100 g verse spinazie
1 dl Bertolli extra vergine
balsamicoazijn
Bereiding
1
Pel de scampi, verwijder het darmkanaal. Houd de schalen apart.
2
Los de bouillonblokjes elk apart op in
0
3 l water.
3
Smelt wat Solo en bak de scampi op hoog vuur, kruid met peper en zout en overgiet met 0,5 dl wijn.
4
Laat verdampen, zet er 8 weg en hak de rest fijn.
5
Pel en snipper de ui.
6
Stoof de helft glazig in Solo en voeg de scampischalen toe.
7
Meng er de tomatenpuree door, laat even meebakken
8
Verwijder de schalen.
9
Roer er 150 g rijst door, overgiet met de rest van de wijn en laat verdampen. 1
0
Voeg beetje bij beetje wat visbouillon toe en laat telkens de rijst het vocht helemaal opnemen. 1
1
Meng als de rijst gaar is de scampistukjes en de bieslook eronder.1
2
Reinig de spinazie, blancheer, verfris en duw er het vocht uit. Hak grof. 1
3
Stoof de rest van de ui glazig in Solo. Voeg de rest van de rijst toe en meng goed. 1
4
Voeg beetje bij beetje de groentebouillon toe en wacht telkens tot al het vocht is opgenomen. 1
5
Roer er de spinazie door en kruid bij. Strijk vier ringen van 7 cm in met Solo. 1
6
Zet ze op 4 bordjes en verdeel er de roze rijst in. 1
7
Druk goed aan. Vul aan met de groene rijst. 1
8
Mix de bieslook met de olijfolie en de balsamico zeer fijn. Breng op smaak.1
9
Verwijder de ringen en werk af met 2 scampi, bieslook en de dressing.
Rijsttimbaaltjes met bieslookdressing is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Aardappelsalade met Hollandse garnalen
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes in cranberrysaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken haring met frisknapperige sla
20 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Curry-kalkoenspiezen met frites en salade
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijsttimbaaltjes met aubergine
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Wilde En Witte Rijsttimbaaltjes
10-20 min -
Bijgerecht
Bekijk recept
Kleurige Rijsttimbaaltjes
20-30 min -
Bijgerecht
Bekijk recept
Rijsttimbaaltjes
20-30 min -
Bijgerecht
Bekijk recept