Zoek
Zomerse risotto
4
35 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1.5 blokje Knorr Finesse groentebouillon
2 wortels in schuine plakjes gesneden
Solo
50 g geraspte pecorino
100 ml droge witte vermout
250 g risottorijst (variëteit ‘Arborio' of ‘Carnaroli')
1 bosje verse basilicum
2 stengels selderie
2 uien
0.5 courgette
75 g erwten
1 vleestomaat
Bereiding
1
Los de bouillon blokje sop in 750 ml water en breng zachtjes aan de kook.
2
In braadpan of pan met dikke bodem uitjes, wortel en bleekselderij 2 min. in 2 eetlepels Solo fruiten.
3
Rijst toevoegen en 1 min. meebakken tot alle korrels glanzend en glazig zijn geworden.
4
Rijst ‘afblussen' met vermout , roeren en vocht op matig vuur laten verdampen.
5
Hete bouillon beetje bij beetje toevoegen: pas nieuwe scheut in pan schenken als de vorige volledig door de rijst is opgenomen.
6
Rijst onder regelmatig roeren in 20-25 min. beetgaar laten worden (‘al dente').
7
Ondertussen (de laatste 10 min.!) de courgette, tuinerwten en tomaat door rijst scheppen en zachtjes laten meekoken.
8
Pan van het vuur nemen, 1 minuut laten rusten, en 1 eetlepel Solo, de geraspte pecorino en de helft van de basilicum door de rijst scheppen.
9
Risotto op smaak brengen met zout en peper en afgedekt nog 2 min. laten staan.1
0
Over de vier voorverwarmde borden verdelen. 1
1
Garneren met rest van basilicum.
Zomerse risotto is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Zomerse maaltijdsalade met garnalen
35 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse pastasalade met gerookte kipfilet
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept