Zoek
Eénpansrijstgerecht
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 gram rijst (2 volle koppen)
1 grote ui
250 gram champignons
400 gram gehakt
50 gram boter (of 4 EL olie)
70 gram tomatenpuree
0,5 liter vleesbouillon
100 gram gruyere
1 teentje knoflook (optioneel)
Bereiding
1
De ui fijnhakken. Het teentje knofook kneuzen.
2
De olie of de boter verhitten. De ui en de knofook hierin fruiten tot de ui zacht is.
3
De rijst toevoegen, 4à5 minuten meebakken.
4
Het gehakt erbij doen en de in schijfjes gesneden champignons, 3à4 minuten meebakken. Af en toe roeren.
5
Tomatenpuree bijvoegen en de helft van de bouillon. 5à6 minuutjes zachtjes laten doorkoken
6
De rest van de bouillon erbijdoen, zout en peper naar smaak.
7
Het geheel weer aan de kook brengen. 10à15 minuten laten doorkoken tot alle vocht door de rijst is opgenomen.
8
Opdienen met kaas..
Eénpansrijstgerecht is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker