Risotto met paddenstoelen en zeebarbeel

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor een optimale smaak koop je best de visfilets met vel.
  • 2 Schil en ontpit de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Warm ondertussen de kippenbouillon op. Giet een streepje olijfolie in een pot met dikke bodem. Voeg de sjalot toe en laat op een zacht vuurtje gedurende 2 minuten aanfruiten. Voeg de rijst en de knoflook toe aan de sjalot. Laat 30 seconden al roerend zacht bakken tot de rijst glazig wordt. Giet dan de warme kippenbouillon bij de rijst. Voeg het tomatenvlees toe, peper en zout en breng al roerend aan de kook. Zet dan het deksel op de pot en laat op zeer zacht vuur 15 minuten koken. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in schijfjes. Bak op hoog vuur in een klontje boter gedurende 2 minuten. Peper de paddenstoelen maar zout ze niet. Bak de gezouten en gepeperde visfilets gedurende 3 minuten langs elke kant in olijfolie in een pan met antikleeflaag. Voeg de paddenstoelen toe aan de risotto. Bestrooi met gehakte peterselie. Giet een stevige scheut zeer goede olijfolie bij de rijst. Meng zeer grondig. Verdeel de rijst over warme diepe borden. Leg op elk bergje rijst een gebakken visfilet.

Risotto met paddenstoelen en zeebarbeel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelslaatje met sinaasappel en radijs
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tompoes van zeebarbeel met pesto
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taart met zeebarbeel
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zeebarbeel, saus van ansjovispasta met balsemico
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept