Zoek
Gevulde paprika's met groentepuree
4
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
250 g mager rundsgehakt
een beetje Solo
500 ml water
8 paprika's
4 eetlepels bloem
1 bouillonblokje
paprikapoeder
4 koffielepels tomatenpuree
160 g volle rijst
4 eetlepels tomatenpuree
wat peterselie
Bereiding
1
Bereid de bouillon met 500 ml water en het bouillonblokje.
2
Kook de rijst gaar.
3
Bak het gehakt al roerend gaar in Solo.
4
Voeg de tomatenpuree, de peper en de gehakte peterselie toe.
5
Snij een hoedje van de paprika's en haal de zaadlijsten eruit.
6
Meng de rijst met het gehakt en voeg enkele eetlepels warme bouillon toe.
7
Blancheer ondertussen de paprika's in zacht kokende vleesbouillon.
8
Vul de paprika’s op met het gehaktmengsel en hou ze afgedekt warm in de oven.
9
Voor de saus:1
0
Breek de bloem met koud kookvocht. 1
1
Laat het paprikakookvocht (of vleesbouillon) samen met de tomatenpuree goed koken en indikken tot 100 ml.1
2
Voeg de gebroken bloem al roerend toe en laat doorkoken.1
3
Breng op smaak met peper, zout en vooral paprikapoeder.1
4
Versier met fijngehakte peterselie.1
5
Dien de gevulde paprika's warm op met de saus.1
6
Gevulde paprika's met groentepuree is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gehakthachee met groentepuree
30 min-
Bekijk recept
Kleurrijke schildersoep
Bekijk recept
Gazpacho in borrelglaasjes
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gekleurde groentegeleitjes
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept