Zoek
Risotto met Sint-Jakobsschelpen
4
25 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 sjalotten, gesnipperd - olijfolie - 300 g arboriorijst - 500 ml groentebouillon - 1 glas droge witte wijn of sherry - zout en grof gemalen peper - 8 Sint-Jakobsschelpen - scheutje hazelnootolie - 4 el hazelnoten, geschaafd - 50 g boter - 1 el gesnipperde koriander
Bereiding
1
Fruit de sjalotten glazig in olijfolie, voeg de rijst toe en bak al roerend tot de korrels glazig
2
zijn. Doe de wijn erbij en voeg stilaan de bouillon toe. Roer telkens tot de rijst al het vocht
3
heeft opgenomen. Breng op smaak met pezo.
4
Bestrooi de Sint- Jakobsschelpen met vers gemalen peper. Bak ze aan beide zijden in de
5
hete boter.
6
Overgiet de risotto met enkele druppels hazelnootolie, bestrooi met de geschaafde
7
hazelnoten en serveer met de Sint-Jakobsvruchten.
8
Werk af in een ring en garneer met een beetje koriander.
Risotto met Sint-Jakobsschelpen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Loempia met sint-jakobsschelpen
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Jonas Cramby's green scallop taco (gebakken kammosselen)
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min
Bijgerecht
Bekijk recept