Zoek
Tomaten met kaas
4
30 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
8 middelgrote tomaten
400 gr witte rijst
50 gr geraspte parmezaan
100 gr gorgonzola
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 theelepel olijfolie
verse of gedroogde tijm, rozemarijn, oregano: van elk 1 theelepel
peper uit de molen
Bereiding
1
Pel en snipper de sjalot en de knofl ook. Vermeng ze met de rijst en de tuinkruiden. Laat 15 minuten stomen in de rijstkoker.
2
Spoel de tomaten, snij er een kapje af. Lepel ze uit en laat ze 10 minuten omgekeerd uitlekken.
3
Vermeng de rijst met de olijfolie, de parmezaan en de verkruimelde gorgonzola. Vul er de tomaten mee en zet er het kapje weer op.
4
Schik de tomaten in een stoommandje. Dek af en laat 5 tot 7 minuten stomen. Kruid met peper uit de molen.
5
Lekker als bijgerecht. Of als vegetarische schotel, met nog twee geklutste eitjes door de rijst gemengd.
Tomaten met kaas is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min
Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept