Gebakken rijst met scampi en spekjes

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de ui en de look fijn. Snij het pepertje in de lengte door, verwijder de zaadjes en snipper ze fijn. Pel de scampi en verwijder het darmkanaal. Klop de eieren op met de sojasaus. Meng de vissaus met het citroensap. Snij de lente-uitjes in ringen. Verhit wat arachideolie in een hete wok. Bak de ui, de look en het pepertje kort en voeg de spekblokjes erbij. Laat de scampi 2 min meebakken. Schep er de gekookte rijst door en roerbak tot alles warm is. Schuif het rijstmengsel naar de kant zodat de bodem van de wok vrijkomt. Giet het eimengsel in de wok en werk met de wokschep op tot een roerei. Schep geleidelijk het rijstmengsel door het ei en giet er het vissausmengsel over. Roerbak de rijst even op hoog vuur. Schep de lente-uitjes door de rijst en serveer meteen.

Gebakken rijst met scampi en spekjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept