vlaamse rijstpap

4
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet de rijst in koud water op en laat hem 1 minuut koken.
  • 2 Spoel hem onder koud stromend water af en laat uitlekken(dit is om overtollige zetmelen te verwijderen).
  • 3 Voeg de uitgelekte rijst bij de kokende melk en laat ze 15 minuten op een
  • 4 zacht vuurtje gaar koken.
  • 5 Roer regelmatig met een houten lepel om aanbranden te vermijden.
  • 6 Voeg tijdens het koken de vanillestok en de saffraan toe en strooi er op
  • 7 het einde van de kooktijd de suiker in.
  • 8 Blijf met een houten lepel roeren.
  • 9 Bind de nog vloeibare rijstpap met een weinig vanillepuddingpoeder.1
  • 0 .1
  • 1 schep in porties en strooi donker bruine suiker op... nu nog een gouden lepeltje en je waant je in de hemel.........

vlaamse rijstpap is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kheer
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op grootmoeders wijze, abrikozencompote met rozemarijn en limoen en pralineschilfers
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap met sojamelk en kruidensiroop
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op z’n Venetiaans
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Varkenshaasmedaillions met peperroomsaus
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
Bekijk recept
Frietje Vlaamse stoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept