Balletjes in kerriesaus

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng een grote kom lichtgezouten water tot tegen het kookpunt. Rol het bereide gehakt
  • 2 tot balletjes (ongeveer zo groot als een pingpongbal) en doe ze een voor een in het water.
  • 3 Laat ze een tiental minuten garen.
  • 4 Stoof de in vieren gesneden champignons in een nootje boter.
  • 5 Laat 3 eetlepels boter smelten in een kookpan en stoof daarin de fijngesnipperde sjalot en de knoflook tot ze glazig worden (niet laten kleuren). Roer er 2 eetlepels bloem onder en laat even bakken. Meng met 1 koffielepel mosterd en 1½ eetlepel kerrie. Voeg de geraspte appel toe en leng de saus al roerende aan met de kippenbouillon, tot een smeuïge saus.
  • 6 Breng op smaak met peper en zout en voeg de uitgelekte balletjes en de champignons (met stoofvocht) toe.
  • 7 Serveer met pasta of rijst
  • 8 Eet smakelijk

Balletjes in kerriesaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase kip in kerriesaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sinaasappel en kerriedressing
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept