1Maak de uien schoon en snij ze in ringen. Borstel de champignons en snij in schijfjes.
2 Maak de knoflook schoon (leg opzij) en snij de worteltjes in fijne ringetjes.
3 Snij het vlees in fijne reepjes en bak ze in een wok aan in wat hete olie.Leg het vlees daarna even opzij.
4 Roerbak daarna de uiringen, de worteltjes, de champignonschijfjes, de sojascheuten en de geperste knoflookteentjes. Voeg het vlees terug toe en laat samen even fruiten.
5 Voeg er de bouillon, de sherry en de sojasaus bij en kruid met peper, zout, een snuifje gemberpoeder en kerrie. Laat 3 minuten sudderen.
6 Voor de zoetzure saus mengt u ketchup, sherry, sojasaus, suiker, wijnazijn en zout door elkaar. Giet 2 eetlepels olie in de wok en voeg 2 fijn gesnipperde sjalotten toe, laat heel even bakken. Doe er het sausmengsel bij en laat 1 minuut zachtjes doorkoken.
7 Voeg wat sambal toe.
8 Dien de tjaptjoi op met de saus en geef er rijst bij.