Tjaptjoi

6
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
  • 1Maak de uien schoon en snij ze in ringen. Borstel de champignons en snij in schijfjes.
  • 2 Maak de knoflook schoon (leg opzij) en snij de worteltjes in fijne ringetjes.
  • 3 Snij het vlees in fijne reepjes en bak ze in een wok aan in wat hete olie.Leg het vlees daarna even opzij.
  • 4 Roerbak daarna de uiringen, de worteltjes, de champignonschijfjes, de sojascheuten en de geperste knoflookteentjes. Voeg het vlees terug toe en laat samen even fruiten.
  • 5 Voeg er de bouillon, de sherry en de sojasaus bij en kruid met peper, zout, een snuifje gemberpoeder en kerrie. Laat 3 minuten sudderen.
  • 6 Voor de zoetzure saus mengt u ketchup, sherry, sojasaus, suiker, wijnazijn en zout door elkaar. Giet 2 eetlepels olie in de wok en voeg 2 fijn gesnipperde sjalotten toe, laat heel even bakken. Doe er het sausmengsel bij en laat 1 minuut zachtjes doorkoken.
  • 7 Voeg wat sambal toe.
  • 8 Dien de tjaptjoi op met de saus en geef er rijst bij.
  • 9 Eet smakelijk.

Tjaptjoi is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tjaptjoi met gestoomde groente en kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indonesische roerbakschotel
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tjaptjoi met gestoomde groente en kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indonesische roerbakschotel
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept