Risotto met pistaches

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat boter smelten.Doe de sjalotjes, knoflook, tijm, laurier en peper en zout in de boter op laag vuur, tot de sjalotjes zacht en glazig zijn. Doe de rijst in de pan en roerbak 2 minuten. Giet de witte wijn erbij en laat twee minuten koken, tot de wijn geabsorbeerd is. Giet dan beetje bij beetje de hete kippenbouillon bij de rijst en roer ongeveer elke minuut. Wacht met toevoegen van bouillon tot alle bouillon is opgenomen. Dit duurt 16 à 18 minuten. De rijst moet gaar zijn maar nog wat beet hebben.
  • 2 Roer slagroom, Parmezaanse kaas en gehakte pistaches door de gare risotto. Breng op smaak met peper en zout.

Risotto met pistaches is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rijst met gedroogde vruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vanille-ijs met gedroogde aardbeien
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Geflambeerde noga met chocolade
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept