Risotto met puree van waterkers

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit wat olijfolie in de pan en zet het sjalotje aan zonder te kleuren. Voeg de rijst toe en schep voortdurend om totdat elke rijstkorrel glimt. Blus met wijn en laat de de wijn verdampen. Doe zoveel bouillon bij je rijst zodat deze volledig onderstaat. Roer af en toe en voeg opnieuw bouillon toe. Herhaal dit proces zo'n 3 à 4 keer of totdat de rijst romig en al dente is. Breng op smaak met boter, de rest van de olijfolie, peper en zout en roer er op het laatst de lepel room door.
  • 2 Spoel de spinazie en waterkers. (houd 4 toefjes achter )
  • 3 Blancheer 1 minuut, laat uitlekken maar spoel niet koud. Cutter de groente, zeef eventueel voor een nog fijner effect en roer door de risotto.
  • 4 Gebruik van de sint-jakobsschelpen enkel de witte noten en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes. Dit gaat het best als ze goed koud zijn.
  • 5 Verdeel de risotto over 4 warme borden, bedek met de rauwe sneetjes sint-jakobsschelp en werk af met krullen van de Parmezaanse kaas. Steek in het midden van de risotto 4 rozetjes waterkers.

Risotto met puree van waterkers is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept