1 Maak eerst de Cajunkruiden, zie recept: Cajunkruiden
2 De olie in een grote pan verhitten en hierin de kip en chorizo bruinbakken. Het vlees met een schuimspaan uit de pan nemen. De bleekselderij en groene en rode paprika in het bakvet 2-3 minuten bakken en het vlees weer toevoegen.
3 De Cajunkruiden erdoor roeren en alles nog 2-3 minuten bakken. De rijst, de gepelde tomaat en bouillon toevoegen en alles al roerend aan de kook brengen.
4 Het vuur laag en een deksel op de pan leggen en alles 15-20 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is en de bouillon geabsorbeerd. Garneren met bleekselderijblaadjes en serveren.
5 Variatie: voeg eventueel rauwe tijgergarnalen aan de rijst toe. Eend en ham zijn een goed alternatief voor de kip en chorizo.
6 Het gerecht is heel pittig. Heeft u liever een minder scherp gerecht gebruik dan minder chilipoeder in de Cajunkruiden (zie recept Cajunkruiden).