1 Maak de risotto glazig: smelt een eetlepel Solo in een hete pan en bak de risotto heel kort aan op een hoog vuur zodat de korrels glazig worden.
2 Blus de risotto met de gevogeltefond. Laat de rijst nu gedurende 18 minuten op een zacht vuur koken. Roer geregeld om.
3 Borstel de paddenstoelen schoon, snij ze in grove stukken en stoof ze gaar in een pan met een eetlepel Solo.
4 Wanneer de risotto na 18 minuten voldoende gekookt is, voeg je de paddenstoelen eraan toe. Samen met 50 g van de parmezaan en de verse tijm. Voeg ook 1 koffielepel notenolie toe. Roer om.
5 Voeg nu beetje bij beetje de olijfolie toe, om de bereiding goed te binden.
6 Verdeel de risotto over de borden. Besprenkel met de overblijvende parmezaan en eventueel een overgebleven takje tijm.
Risotto van bospaddenstoelen met parmezaan is een recept van Solo Open Kitchen