1 Breng 200 gram rijst met de helft v.d. bouillon aan de kook en kook die als een risotto, tot het vocht verdampt is. Los de saffraan in de resterende bouillon op en voeg hem bij de rijst.De rijst moet niet plat gekookt, maar al dente zijn.
2 Meng 40 g boter en 50 g parmezaanse kaas door de hete rijst. Laat een beetje afkoelen en meng er dan ook nog een eitje door.
3 Verhit een lepel olijfolie in een pan, bak er de uien en het vlees in tot het vlees aan alle kanten licht gekleurd is. Voeg er 100 g erwten bij. Wat (zout) en peper om op smaake brengen blijven roeren tot de erwten gaar zijn.
4 Snijd 100 g Provolone kaas in kleine blokjes. Leg een beetje rijst in je handpalm en druk die plat op een plankje. doe een beetje van de vleesvulling en een beetje kaas in het midden van de rijst. Plooi de rest van de rijst over de vulling en vorm zo 8 mooie rijstbollen, die ongeveer even groot zijn als een sinaasappel.
5 Klop het ei los met een vork. Wentel de rijstballen eerst door het ei, daarna door het paneermeel. Verhit de olie om ze te frituren. Als je er een houten lepel in onderdompelt en er verschijnen kleine belletjes, dan is de olie heet genoeg.
6 Laat de rijstballen voorzichtig in de olie glijden en frituur ze ongeveer 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken en garneer met laurierbladeren.
arancini (gefrituurde rijstballetjes) is een recept van Solo Open Kitchen