Risotto met asperges en Sint-Jacobsvruchten

2
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - Verwijder het harde uiteinde van de asperges en schil de stengels met een dunschiller. Kook de asperges in licht gezouten water (ongeveer 10 à 12 minuten) en giet af.
  • 2
    - Laat de asperges uitlekken en snij vervolgens in stukken.
  • 3
    - Snipper de sjalot en fruit in olijfolie. Doe er vervolgens de risotto rijst bij en roer tot de rijst glazig is. Giet er wat bouillon bij en roer tot al de bouillon opgenomen is. Blijf dit herhalen en blijf roeren (gedurende een kleine 20 minuten) tot de rijst gaar is.
  • 4
    - Bak ondertussen de Sint-Jacobsvruchten: ongeveer 2 minuten aan de ene kant en 1 minuut aan de andere kant.
  • 5
    - Bak de asperges zeer kort in wat olijfolie en kruid met peper en zout. Voeg de asperges bij de rijst en breng op smaak met peper en zout.
  • 6
    - Serveer de risotto rijst met de Sint-Jacobsvruchten en doe er eventueel nog wat verse Parmezaanse kaas over.

Risotto met asperges en Sint-Jacobsvruchten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Sint Jacobsvruchten op gesmoord witloof met korian
0 min
Bekijk recept
Sint Jacobsvruchten met champignons en preicoulis
0 min
Bekijk recept
Carpaccio van Sint-Jacobsvruchten met rauwe paddes
0 min
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept