- Verwijder het harde uiteinde van de asperges en schil de stengels met een dunschiller. Kook de asperges in licht gezouten water (ongeveer 10 à 12 minuten) en giet af."},{"@type":"HowToStep","text":"2.
- Laat de asperges uitlekken en snij vervolgens in stukken."},{"@type":"HowToStep","text":"3.
- Snipper de sjalot en fruit in olijfolie. Doe er vervolgens de risotto rijst bij en roer tot de rijst glazig is. Giet er wat bouillon bij en roer tot al de bouillon opgenomen is. Blijf dit herhalen en blijf roeren (gedurende een kleine 20 minuten) tot de rijst gaar is."},{"@type":"HowToStep","text":"4.
- Bak ondertussen de Sint-Jacobsvruchten: ongeveer 2 minuten aan de ene kant en 1 minuut aan de andere kant."},{"@type":"HowToStep","text":"5.
- Bak de asperges zeer kort in wat olijfolie en kruid met peper en zout. Voeg de asperges bij de rijst en breng op smaak met peper en zout."},{"@type":"HowToStep","text":"6.
- Serveer de risotto rijst met de Sint-Jacobsvruchten en doe er eventueel nog wat verse Parmezaanse kaas over."}],"recipeYield":"2 "}