Risotto met witloof en gerookte zalm

2
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Stoof de fijngesneden witloof in 40g boter en kruid met peper en zout.Stoof de fijngesnipperde sjalot in 40g boter, voeg de rijst toe en roer 1 à 2 minuten door de boter.Voeg een beetje warme groentebouillon toe en roer door de rijst tot alle vocht is opgenomen.Voeg de rest van de warme groentebouillon in kleine hoeveelheden toe. De rijst is na ongeveer 15minuten gaar.Voeg de rest van de boter, de gemalen parmezaan, de fijngesneden gerookte zalm en de witloof toe aan de risotto.Tip: Bij het bereiden van witloof start je met het verwijderen van de buitenste blaadjes. Hou je niet van de typische bittere smaak, snijd dan een schijfje van de hardere onderkant weg en snijd de kegelvormige 'pit' eruit. Kort spoelen onder de koudwaterkraan mag, maar laat witloof nooit in water liggen. Dan verdwijnen namelijk de vitaminen en de mineralen. Dep de kroppen altijd droog.

Risotto met witloof en gerookte zalm is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept