1 Stoof de fijngesneden witloof in 40g boter en kruid met peper en zout.Stoof de fijngesnipperde sjalot in 40g boter, voeg de rijst toe en roer 1 à 2 minuten door de boter.Voeg een beetje warme groentebouillon toe en roer door de rijst tot alle vocht is opgenomen.Voeg de rest van de warme groentebouillon in kleine hoeveelheden toe. De rijst is na ongeveer 15minuten gaar.Voeg de rest van de boter, de gemalen parmezaan, de fijngesneden gerookte zalm en de witloof toe aan de risotto.Tip: Bij het bereiden van witloof start je met het verwijderen van de buitenste blaadjes. Hou je niet van de typische bittere smaak, snijd dan een schijfje van de hardere onderkant weg en snijd de kegelvormige 'pit' eruit. Kort spoelen onder de koudwaterkraan mag, maar laat witloof nooit in water liggen. Dan verdwijnen namelijk de vitaminen en de mineralen. Dep de kroppen altijd droog.
Risotto met witloof en gerookte zalm is een recept van Solo Open Kitchen