2 Hier kun je nog lekker wat ingrediënten naar eigen smaak aan toevoegen en bijvoorbeeld combineren met een lekker stukje vlees of vis.
3 Of je gebruikt de tomatenrijst om lekker door een maaltijdsalade te doen, mmm ook lekker.
4 Dit recept kun je prima in één pan maken en is daarom erg makkelijk te maken op bijvoorbeeld de camping.
5 Begin met het snipperen van een rood uitje en het fijn hakken van een teentje knoflook.
6 Fruit deze vervolgens aan in een pan met een scheutje olijfolie, voor ongeveer 3-5 minuten.
7 Als je een beetje snel kunt snijden (maar pas altijd op voor de vingers!), kun je in de tussentijd de tomaten in kleine blokjes snijden.
8 Wanneer je wat rustiger aan wilt doen, kun je de tomaten beter van te voren even in blokjes snijden.
9 De pitjes hoeven er niet uitgehaald, mocht je dit liever wel willen dan kan dat natuurlijk ook.1
0 Tip: Om het helemaal simpel te houden, kun je tomatenblokjes uit een pakje gebruiken.1
1 Wanneer het uitje en de knoflook kort zijn aangefruit, doe je de rijst en de tomatenblokjes erbij.1
2 Voeg daarna het hete water toe en breng dit aan de kook. Wanneer het kookt roer je het bouillonblokje erdoor en doe je de deksel op de pan.1
3 Laat het nu voor ongeveer 8-10 minuten zachtjes koken en controleer dan of al het vocht is opgenomen. 1
4 Zo ja, dan zet je het vuur uit en laat je het nog even 5 minuten “nagaren”. Vervolgens is het alweer klaar om geserveerd te worden, lekker simpel gerechtje.1
5 Heerlijk met vlees of vis en salade.
Basisrecept voor Griekse tomaten rijst. is een recept van Solo Open Kitchen