Zoek
Rijst met zoetzure saus en varkensvlees
4
20 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gr varkenslapjes in blokjes
400 gr basmatirijst
3 perssinaasappelen
1 flinke ui gesnipperd
2 paprika 1 rood 1 geel zonder zaad en lijsten in reepjes
3 el (wok) olie
1 el ketchup
1 koffielepel gember
1/2 koffielepel sambal
1 el ketjap manis
3 el droge sherry
1 afgestreken koffielepel maïzena
Bereiding
1
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
2
Kruid de ketchup met gember, sambal en ketjap manis. Roer goed om.
3
Pers de sinasappelen uit met een citruspers.
4
Verhit 3 eetlepels olie in een wok (of braadpan met hoge rand) en roerbak de ui 2 minuten op een hoog vuur.
5
Doe er de reepjes varkensvlees bij en roerbak 3 minuten.
6
Schep het vlees, met een schuimspaan, uit de wok en houd apart.
7
Doe de paprikablokjes in de wok en roerbak enkele minuten op een hoog vuur.
8
Schep het vlees bij de gewokte paprika en overgiet met het sinaasappelsap
9
Roerbak nog enkele minuten op een hoog vuur. 1
0
Roer er de gekruide ketchup door. 1
1
Los de maizena op in de sherry en giet al roerend, op een zacht vuurtje, door de zoetzure saus.1
2
Serveer met de witte rijst en eventueel wat komkommersalade.
Rijst met zoetzure saus en varkensvlees is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Zoetkruidig varkensvlees
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoord varkensvlees
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept