Zoek
Tomatenrisotto met paddenstoelen en spekjes
4
35 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 gr magere spekblokjes
1 teen knoflook fijn gesneden
200 gr gemengde paddenstoelen grof gesneden
1 dikke ui gesnipperd
400 gr risottorijst
1 blik tomatenblokjes à 400 gram
750 ml undefined
kippenbouillon van blokken undefined
50 gr parmezaan of grana padano om te bestrooien geraspt
Bereiding
1
Dat wordt smullen vanavond met deze heerlijke tomatenrisotto. Lekker en snel te bereiden wanneer je meerdere eters over de vloer hebt.
2
Bak de spekreepjes in een pan met dikke bodem 4-5 minuten tot ze bruin en knapperig zijn.
3
Schep de spekjes met een schuimspaan uit de pan.
4
Bak de knoflook en ui in het spekvet 30 seconden.
5
Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 2-3 min mee.
6
Schep de rijst erdoor en bak de korrels kort mee tot ze glanzen.
7
Roer de inhoud van het blik tomaten erdoor en roer tot het vocht door de rijst is opgenomen.
8
Schenk vervolgens ongeveer een kwart van de bouillon erbij en laat de rijst zachtjes koken; roer regelmatig.
9
Voeg zodra de rijst de bouillon heeft opgenomen weer een flinke scheut bouillon toe.1
0
Zet het vuur lager en blijf roeren tot al het vocht bijna is opgenomen.1
1
Schenk daarna weer een beetje van het vocht erbij.1
2
Herhaal deze handeling tot de bouillon is opgebruikt en de risotto na ca. 20 minuten romig en beetgaar is.1
3
Meng de spekjes en kaas erdoor en voeg eventueel nog een scheutje bouillon toe om de risotto iets smeuïger te maken.1
4
Strooi er peterselie over. Serveer met een ijsbergsalade.
Tomatenrisotto met paddenstoelen en spekjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Provençaalse kip met spekjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min
Gebak
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse tomatenrisotto met zalm en groenten
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arancini (risottoballetjes) gevuld met worst & zeekraal-tomatenrisotto
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatenrisotto
45 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatenrisotto met gebakken trostomaatjes
30 min-
Bijgerecht
Bekijk recept