Gevulde rode tomaten met rijst, gehakt en rode ui

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C.
  • 2 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat de rijst daarna afkoelen. Pel en snipper de rode ui. Snijd van 4 tomaten het kapje af en leg dit opzij. Hol de tomaten uit. Ontvel de andere 2 tomaten door de tomaten in te kruisen en 5 minuten in heet water te leggen. Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 3 Bak het gehakt, zonder olie, los en voeg de rode ui toe. Meng het bouillonketeltje, de tomatenpuree, de kruiden en 100 ml water door het vlees en laat dit 3 minuten pruttelen.
  • 4 Schep het gehakt met de tomatenblokjes en bieslook door de rijst. Vul de tomaten met dit rijstmengsel en zet het kapje er weer bovenop. Bak de tomaten in de oven gedurende 8 á 10 minuten.

Gevulde rode tomaten met rijst, gehakt en rode ui is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spannende spekpannenkoeken met ui
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept