Risotto met rode wijn

4
0 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de ui. Snijd de salami in blokjes. Verhit 3 kneepjes margarine in een pan met dikke bodem en bak hierin de salami aan. Bak dan de ui 2 minuten op laag vuur mee. Schep de rijst erdoor en fruit tot de korrels glazig zijn.
  • 2 Schenk de wijn bij de rijst en roer tot het vocht is opgenomen. Voeg vervolgens een soeplepel bouillon toe en blijf roeren tot ook dit vocht is opgenomen door de rijstkorrels. Herhaal dit tot de bouillon op is.
  • 3 Proef de rijst. Als hij nog niet gaar is, kun je steeds weer kleine beetjes heet water toevoegen tot de rijstkorrels wel gaar zijn. Meng de Parmezaanse kaas en 40 gram margarine aan de risotto en breng het gerecht op smaak met peper. Lekker met een groene salade.

Risotto met rode wijn is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept