Risotto van paarse rijst en kokosroom met scampi

4
70 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de scampi ontdooien.
  • 2Snipper de ui, de peper en de knoflook fijn en stoof aan in een klontje boter. Doe de rijst erbij en stoof weer 5 min.
  • 3Meng de Nouilly Prat met de visbouillon en bevochtig er beetje bij beetje de rijst mee, wacht telkens tot het vocht helemaal opgenomen is. Voeg daarna de kokosroom toe en laat 10 min. rusten onder deksel.
  • 4Zet een pan op het vuur met een klontje boter en bak de scampi kort langs beide zijden. Verwijder ondertussen het kroontje van de tomaten, snijd ze in 4 en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in fijne blokjes van 0,5 cm. Snipper de peterselie fijn.

Risotto van paarse rijst en kokosroom met scampi is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept