Zoek
Dooierzwammen met uitjes en spek
4
25 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
250 g zilver- of gouduitjes
Solo
2 koffielepel bloemsuiker
250 g krielaardappeltjes
8 sneetjes gerookt spek
400 g dooierzwammen
extra vergine olijfolie
peper en zout
kerveltakjes
Bereiding
1
Pel de uitjes. Smelt wat Solo en fruit de uitjes.
2
Voeg de suiker en 1 dl water toe en laat ze rustig konfijten.
3
Kook de krieltjes gaar in de schil.
4
Pel ze nadien.
5
Leg de speksneetjes op een vel bakpapier en laat ze drogen in een oven van 200 °C (10 tot 15 minuten).
6
Reinig de paddestoelen, snij grote exemplaren kleiner en roerbak ze op hoog vuur in olijfolie.
7
Kruid met peper en zout.
8
Voeg er de aardappeltjes en de uitjes aan toe, meng en schep ze op een warme schotel.
9
Werk af met het gedroogde spek en kerveltakjes.
Dooierzwammen met uitjes en spek is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Paddenstoelentaart met spek
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min
Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Kabeljauw op het vel gebakken met knolselder
75 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Baby everzwijn met jefkes in rode wijn en dooierzw
0 min
Bekijk recept
Volkorenspaghetti
20-30 min -
Bekijk recept