Zoek
Tonijnsalade
4
20 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 blik tonijn (groot)
50 gram olijven(groen of zwarte)
3 kleine tomaten
200 gram gekookte sperziebonen
1/2 krop sla (liefst ijsbergsla)
1/3 dl olijfolie
1/8 dl witte wijnazijn
1/2 thl mosterd
peper, zout
peterselie
Bereiding
1
Laat de tonijn goed uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
2
Halveer de olijven en haal de pitten eruit.
3
Snijd de tomaten in smalle partjes en de sperziebonen in stukjes.
4
Was de slabladen en sla ze droog.
5
Maak een sausje van de olie, de azijn en de mosterd en breng op smaak met peper en zout.
6
Vermeng in een slakom alle ingrediënten behalve de slabladen en laat een uurtje staan.
7
Bedek de schaal met de sla, schep de tonijnsalade erop en garneer met toefjes peterselie.
Tonijnsalade is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Witlofbootje met frisse tonijnsalade
20 min-
Bekijk recept
Taco's met tonijnsalade
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla met romige tonijnsalade
20 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Pofaardappel met sla en tonijndressing
15 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlofbootje met frisse tonijnsalade
20 min-
Bekijk recept
Taco's met tonijnsalade
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla met romige tonijnsalade
20 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Pofaardappel met sla en tonijndressing
15 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept