Asperge-waterkersslaatje met zalm

4
0 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil enkel de witte asperges, de groene hoef je niet te schillen omdat die schil niet taai is. Breek bij beide soorten echter zeker wel het achterste van de steel af (breekt automatisch op het juiste punt waar het zachte gedeelte in het harde overgaat, circa 2 à 3 cm van het einde). Snijd de asperges verticaal in de lengte en kook ze gedurende 3 minuten in gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud stromend water.
  • 2 Doe de asperges in een kom en kruid ze met peper, zout, olijfolie en de witte-wijnazijn.
  • 3 Verwijder de steeltjes van de waterkers, tot ongeveer net boven het rekkertje waarmee de waterkers is samen gebonden. Was de blaadjes en voeg de pluksels toe aan het aspergeslaatje. Meng alles goed.
  • 4 Snijd de Gravadlax in reepjes en voeg ook die toe aan het slaatje.
  • 5 Verhit wat Solo Vloeibaar in een pan en bak spiegeleitjes met de kwarteleitjes.
  • 6 Verdeel de salade over de borden en leg de eitjes erbovenop. Werk af met enkele druppels zure room.

Asperge-waterkersslaatje met zalm is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met morieljes en groene aspergepunten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witte asperges met saffraan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Coquilles met asperge & babyspinazie
15 min Voorgerecht
Bekijk recept