Salade Niçoise (de enige echte!)

6
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Eieren hard koken laten afkoelen en pellen.
  • 2 Alle groenten wassen en laten uitlekken.
  • 3 De tomaten in twee delen, ze lichtjes persen zodat de meeste pitten er uit zijn, en ze vervolgens in kleine partjes snijden.
  • 4 De partjes met zout bestrooien en laten uitlekken in een vergiet.
  • 5 De groene peper in schijfjes snijden en ontdoen van de zaadjes.
  • 6 De uitjes en de look pellen.
  • 7 De komkommer schillen en in zeer fijne schijfjes snijden.
  • 8 De artisjokharten in vieren snijden.
  • 9 De wanden van een grote slakom inwrijven met de look.1
  • 0 De eieren in vieren delen.1
  • 1 De basilicum zeer fijn snijden.1
  • 2 In de slakom verzamelen: de tomaten, de schijfjes poivron, de komkommerschijfjes, de artisjokharten, de kleine gesneden uitjes en de basilicum.1
  • 3 peper toevoegen en een straaltje olijfolie eroverheen gieten en zachtjes alles onder mekaar mengen.1
  • 4 Versieren met de kwartjes ei en de ansjovisjes.1
  • 5 Voor ongeveer 30 min. in de koelkast zetten voor het opdienen.

Salade Niçoise (de enige echte!) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm met paksoi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tournedos met koffiecrunch en aardappel-knoflookcrème
45 min-
Bekijk recept
Erwtensoep
100 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bonenstamppotje
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept