Lauw slaatje van scampi's met gekorste Parmaham.

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    swijze:
  • 2 De vinaigrette maken met de olijfolie, aceto balsamico, citroensap, peper en zout. Koel bewaren. De ham in een oven van 180° C. gedurende ongeveer 5 minuten drogen tot de ham krokant is en makkelijk breekt. De pijnboompitten kleuren in een pan met antikleeflaag en opletten dat de ze niet te bruin worden. De zure room aanlengen met wat water, op smaak brengen met een mespuntje cayennepeper en zout, en juist voor het opdienen de gesnipperde bieslook toevoegen. De sla wassen, drogen en op het laatste moment door de vinaigrette wentelen. De sla met behulp van een stalen ring in het midden van grote borden schikken. Bestrooien met pijnboompitjes en de gebroken parmaham. De scampi's pellen, kruiden met peper en zout en langs beide zijden kort bakken. Rondom de sla een cirkel van zure room gieten. De scampi's in de room leggen en onmiddellijk opdienen.

Lauw slaatje van scampi's met gekorste Parmaham. is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Kip in Parmaham met broccolirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade van veldsla en poon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met haring
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Brood met knoflook en ansjovis
30 min Bijgerecht
Bekijk recept