Krokante zomersalade

6
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de korst van het brood en snij het weke gedeelte in blokjes.
  • 2 Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de blokjes brood goudbruin.
  • 3 Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Verwijder de zwoerd van het spek en snij het spek in reepjes.
  • 5 Bak het spek zonder vetstof knapperig in een anti-kleefpan.
  • 6 Snij met een kaasmes of dunschiller schilfers van de Parmezaanse kaas.
  • 7 Snij de knoflook doormidden en wrijf er een slakom mee in, dit geeft een aparte smaak en geur aan de salade.
  • 8 Kuis de Romano-sla en scheur de blaadjes in stukken, leg deze in de slakom.
  • 9 Klop voor de dressing het ei op in een kommetje en voeg langzaam het citroensap en de olie toe, breng op smaak met pezo.1
  • 0 Giet deze dressing over de salade en hussel met de handen goed door mekaar.1
  • 1 Strooi de croutons, spekjes en kaasschilfers erover en dien op met vers stokbrood.1
  • 2 Tip: Vegetariërs kunnen het spek vervangen door, garnalen of scampi, of....

Krokante zomersalade is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met brood en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met kaas en frambozen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met peer, serranoham en knolselderij (advertorial)
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Muesli-ijstorentjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept