Duitse aardappelsalade

6
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 Aardappelen schillen en in plakjes snijden van 1/2 cm. Ui pellen en snipperen. Aardappelschijfjes goed wassen.
  • 3
    Voorbereiding
    swijze
  • 4 Aardappelschijfjes opzetten met kruidenbouillontabletten en zoveel water dat de plakjes net onder staan. Aardappelschijfjes aan de kook brengen en plm. 3 minuten koken. Als de aardappelen zo goed als gaar zijn azijn, suiker en gesnipperde ui toevoegen. Weer aan de kook brengen en nog plm. 3 minuten koken. In het vocht 10 minuten laten afkoelen. Afgieten in een vergiet en de aardappelschijfjes goed laten uitlekken. Vermengen met de mayonaise en de gehakte kruiden. Af laten koelen en smullen maar!
  • 5 Serveertips
  • 6 Lekker met komkommersalade en gebakken kabeljauw. Heerlijk bij de barbecue. Ook met Oudjaar als basis. Leg er dan wat lekkere vleeswaren of vis en een gevuld ei en/of tomaat omheen.

Duitse aardappelsalade is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Aardappelsalade met haring
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met gedroogde tomaat
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Ardeense forel in papillot op de barbecue met kruiden en gerookte aardappelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Botersla met aardappel-kerriesalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Duitse bratkartoffeln en bratwurst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Duitse koolsalade met runderworst
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Selderijstoof met Duitse biefstuk
30 min-
Bekijk recept