Caesar salade

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de kip in blokjes en grill deze.
  • 2 Breek de eieren en doe enkel de dooiers in een hoge mengbeker. Het eiwit gebruiken we niet.
  • 3 Pel de look en snij de teentjes in kleine stukjes. Voeg ze toe aan het eigeel in de mengbeker.
  • 4 Knijp de citroen uit in de beker en voeg er de mosterd aan toe.
  • 5 Plaats de staafmixer in de pot en schenk al mixend de arachideolie toe, tot je een stevige mayonaise krijgt.
  • 6 Schenk yoghurt bij de mayonaise en mix alles tot een romige dressing.
  • 7 Voeg een voorzichtig snuifje cayennepeper en enkele druppels worcestershiresauce (Engelse saus). Mix alle ingrediënten in de dressing. Proef en voeg naar smaak nog wat extra kruiding toe.
  • 8 Zet de Caesardressing even koel.
  • 9 Scheur de bladeren van de sla in grove stukken en was ze in veel koud water. Laat de sla goed uitlekken.1
  • 0 Vul een grote slakom met de gescheurde blaadjes sla.1
  • 1 Schik hierop de stukjes kip en de croutons.1
  • 2 Schenk er enkele flinke lepels Caesardressing over en werk de sla af met schilfers van het blokje Parmezaase kaas.

Caesar salade is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse salade met ansjovis
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige saladewrap met sinaasappel
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Caesar tostada
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept