Zoek
Bieten salade met veldsla
4
20 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 sinaasappelen
6 eetlepel walnootolie
4 theelepel honing (vloeibaar)
3 eetlepel citroensap
500g bieten (in dunne plakkjes
50g walnoten (fijn gehakt)
150g veldsla
Bereiding
1
*De sinaasappelen schillen tot op het vruchtvlees
2
*Snij de partjes boven een schaaltje met een scherpe mes uit
3
*Meng de olie en het opgevangen vocht,de citroensap en de honing tot een mengsel en breng dit op smaak met peper en zout.
4
*De veldsla schoonmaken (steeltjes verwijderen) en deze in een schaal doen. Sprenkel er een klein deel van de sap (dressing) overheen.
5
*Als je de bieten in een dunne plakjes heb gesneden,schep je deze voorzichtig door de overgebleven dressing. Hierna leg je deze op de veldsla.
6
*De sinaasappelpartjes over de salade verdelen en als laatste de fijngehakte walnoten er overheen strooien.
7
TIP: Voor de lief hebbers van feta kaas kunnen deze eventueel ook bij doen.
Bieten salade met veldsla is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Krabquiche met verse kruiden
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met geitenkaasballetjes
25 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Lentehutspot met kibbeling
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmtorentje
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept