wintersalade van witloof met croutons

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster het brood.
  • 2 Snij de witloof fijn
  • 3 Was de appel en snij deze in slierten.
  • 4 Doe boter in een kleine pot en verwarm het op een matig vuurtje tot ze karamel kleurt.
  • 5 Neem de gebruinde boteruit de pot en giet ze door een fijne zeef.
  • 6 Maak vinegrette met de olijfolie en de witte wijnazijnen de gebruinde boter .
  • 7 Kruid met peper en zout.
  • 8 Pocheer de eieren in water met azijn in en zout.
  • 9 Pocheer deze een 4 tal min dep ze daarna droog.1
  • 0 Dien de slamengeling op met het witloof de appel de croutons en de notenmengeling ( hak deze ) .1
  • 1 En lag het gepocheerde ei erboven op .1
  • 2 Overgiet met de vinegrette.

wintersalade van witloof met croutons is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Knapperige rucolasalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sinaasappel en kerriedressing
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wittebonenstoof met worst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme paddenstoelensalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Wintersalade met appel, blauwaderkaas en walnoten
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Wintersalade met knolselderij
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wintersalade met zalm
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wintersalade met witlof, croutons en een gepocheerd ei
Hoofdgerecht
Bekijk recept