Spinaziesalade met avocado en chilikip

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wrijf de kipfilets in met chilipoeder en komijn. Was de spinazie en verwijder eventueel de steeltjes. Snijd de romatomaten in partjes.
  • 2 Verhit de vloeibare margarine in de koekenpan en bak hierin de kip in 12 à 15 minuten gaar en goudbruin.
  • 3 Meng ondertussen de yoghurt met de olijfolie. Pers de knoflook erboven uit en roer goed door. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  • 4 Halveer de avocado(s), haal de pit eruit en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken en besprenkel ze met citroensap om verkleuren tegen te gaan.
  • 5 Laat de gare kipfilets even uitdampen en snijd ze dan schuin in plakken. Meng de spinazie met de yoghurtdressing. Verdeel hierover de kip, avocado en partjes tomaat.

Spinaziesalade met avocado en chilikip is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chilikip met geroosterde aardappelen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gewokte lemongrass-chilikip met noedels en sugarsnaps
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chilikip Met Mexicaanse Rijst
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chilikip Met Pijnboompitten
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinaziesalade met sinaasappeldressing
60 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesalade
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quinoakoekjes met spinaziesalade
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept