kerrierijst met runderreepjes en gewokte groenten

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 (ontdooitijd + 15 min.)
  • 3
    - Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  • 4
    - Snij de groenekool in fijne reepjes. Kook 1 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  • 5
    - Snij de wortelen en de selderstengels in gelijke blokjes van 1/2 cm.
  • 6
    - Snipper de ui fijn.
  • 7
    Voorbereiding
  • 8 (20 min.)
  • 9 Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.1
  • 0 Verhit intussen de wok en bak de spekreepjes 2 min. zonder vetstof. Voeg de runderreepjes toe en roerbak nog 3 min. Haal uit de wok en zet opzij.1
  • 1 Verhit 1 eetl. rijstolie in de wok en bak de blokjes wortel en selder 1 à 2 min. Overgiet met de kippenbouillon en laat 10 min. garen. Roer er de reepjes groenekool onder en kruid met peper en zout.1
  • 2 Verhit 1 eetl. rijstolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Roer er de rijst onder en breng op smaak met het kerriepoeder, peper en zout. Meng er de reepjes vlees onder en laat nog even opwarmen.1
  • 3 Afwerking1
  • 4 Verdeel de groenten over de borden en schep er de rijst bovenop.

kerrierijst met runderreepjes en gewokte groenten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kerrierijst met ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerrierijst met kabeljauw
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokos-kerrierijst met Oosterse speklappen
30 min-
Bekijk recept
Kerrierijst met kipfilet en rozijnen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept