Griekse salade

2
10 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de komkommer en halveer deze in de lengte. Haal er met een theelepeltje de zaadjes uit en halveer nogmaals in de lengte. Snij vervolgens in dunne plakjes
  • 2 Schil de ui en deel in vieren. Snij dan in dunne kwart ringetjes. Laat de ui ringetjes even weken in water om er de sterkste smaak eraf te halen. Laat uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
  • 3 Meng, tomaat, komkommer, ui en feta. Klop een dressing van olie, azijn, citroensap, oregano, peper en zout en giet op de salade. Meng het geheel licht.
  • 4 Serveer eventueel op een klein bedje rucola.

Griekse salade is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Vistandoori met wokgroente
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept