1 Verwijder indien nodig de darmkanaaltjes van de scampi. Maak hiervoor met een scherp mes een insnede aan de rugzijde en trek het zwarte ‘draadje’ eruit.
2 Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat er de scampi minstens 3 uur in marineren.
3 Verhit een eetlepel Solo in een antikleefpan en doe er de pecannoten bij. Laat even op hoog vuur bakken. Doe er de honing bij, draai het vuur lager en laat even karameliseren. Haal de pan van het vuur en kruid af met grof zout.
4 Verwarm de oven voor op 110°C. Trek de Gandaham in reepjes, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat 30 minuten drogen in de oven.
5 Pel de pompelmoes en snijd hem in de lengte in flinterdunne plakjes. Snijd de slaharten doormidden en grill ze kort in de grillpan.
6 Haal de scampi uit de marinade en grill ze kort op een gloeiend hete grillpan.
7 Verdeel de plakken pompelmoes, de kerstomaatjes en de slaharten over een groot bord en schik er de scampi bij. Werk af met de stukjes gandaham en druppel er wat sap van de pompelmoes overheen.