1 Eigenlijk zou dit “gepikte salade” moeten heten.
2 Bij de groentenboer lag deze salade , voorgefabriekt in zijn opschepbakken.Of moet ik zeggen "Uitschepbakken" ? Er zat erg veel ei in en veel vette mayo.Dat was duidelijk te zien.Om over die prijs maar helemaal niet te spreken.Dat kan beter en verdraaid, het is nog waar ook.Voor twee personen.
3 Twee eieren hard koken en die fijn prakken in een grote schaal. Wel eerst even pellen want dat eet lekkerder. Een rode ui heel fijnsnipperen en een halve komkommer in kleine blokjes. Als laatste een grote zoete appel (zonder klokhuis, met schil) in kleine blokjes erdoor. Een flinke scheut knoflookdressing voor sla kieperde ik erbij net als het sap van een halve limoen en een klein beetje zout. Wel een uurtje in de koelkast de smaken laten intrekken.Volgende keer doe ik (in een vegabui) er walnoten door of (in een niet-vegabui) kleine uitgebakken spekjes.
4 Een heerlijke maaltijd met gebakken aardappeltjes en nou, ja natuurlijk een lekker flesje wijn, dat spreekt vanzelf.
"Salade van de groentenman" is een recept van Solo Open Kitchen