1 laat de plakken bladerdeeg volledig ontdooien op kamertemperatuur.
2 Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
3 Verhit de olijfolie in een pan en bak het knoflook en de sjalot glazig.
4 Meng het gehakt met het paneermeel, de tijm en het ei in een grote kom. Voeg het knoflook en de sjalot toe en kruid met peper en zout. Kneed goed.
5 Verwarm de oven op 180 C°.
6 Bestrooi intussen het werkblad met bloem en rol de vellen bladerdeeg uit. Snij elk vel in 3 gelijke stroken (in de lengte).
7 Verdeel het gehakt telkens over het midden van de stroken bladerdeeg en druk het lichtjes aan tot een worstje.
8 Doe op elk worstje een beetje ketchup en rol het bladerdeeg strak op. Leg op een bakplaat met bakpapier. Maak inkepingen in het bladerdeeg met een mesje.
9 Roer de eidooier los met 1 eetlepel water en bestrijk er het bladerdeeg met een borsteltje mee.1