worstenbroodjes

4
55 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 laat de plakken bladerdeeg volledig ontdooien op kamertemperatuur.
  • 2 Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
  • 3 Verhit de olijfolie in een pan en bak het knoflook en de sjalot glazig.
  • 4 Meng het gehakt met het paneermeel, de tijm en het ei in een grote kom. Voeg het knoflook en de sjalot toe en kruid met peper en zout. Kneed goed.
  • 5 Verwarm de oven op 180 C°.
  • 6 Bestrooi intussen het werkblad met bloem en rol de vellen bladerdeeg uit. Snij elk vel in 3 gelijke stroken (in de lengte).
  • 7 Verdeel het gehakt telkens over het midden van de stroken bladerdeeg en druk het lichtjes aan tot een worstje.
  • 8 Doe op elk worstje een beetje ketchup en rol het bladerdeeg strak op. Leg op een bakplaat met bakpapier. Maak inkepingen in het bladerdeeg met een mesje.
  • 9 Roer de eidooier los met 1 eetlepel water en bestrijk er het bladerdeeg met een borsteltje mee.1
  • 0 Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

worstenbroodjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min Snack
Bekijk recept
Roggeworstenbroodjes
30 min
Bekijk recept
Worstenbroodje met spinazie
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min Snack
Bekijk recept
Roggeworstenbroodjes
30 min
Bekijk recept
Worstenbroodje met spinazie
Hoofdgerecht
Bekijk recept