Madeleines

50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 laat de boter smelten op een zacht vuur
  • 2 doe de kristalsuiker met de vanillesuiker en een snuifje zout in de mengkom van de keukenmachine
  • 3 monteer er de klopper op en laat de machine rustig draaien terwijl je de eieren één voor een toevoegt.
  • 4 verhoog de draaisnelheid en klop het beslag tot het luchtig en bleek is
  • 5 laat opnieuw wat rustiger draaien en giet er de gesmolten boter bij. Voeg de honing toe
  • 6 snij de vanillestok overlangs, schraap er de zaadjes uit en doe ze in het beslag
  • 7 laat de machine nog even kort draaien om de honing en de vanille te mengen
  • 8 zeef de bloem met het bakpoeder in het beslag. Rasp er een klein beetje citroenzeste bij (het mogen geen citroencakejes worden)
  • 9 meng tot een zacht deeg. en schep het deeg in een spuitzak. Laat de gevulde zak een 30 min rusten in de koelkast1
  • 0 verwarm de oven voor op 200 C°1
  • 1 Boter de vormpjes royaal in en vul de vormpjes met het deeg1
  • 2 bak 10 à 15 min en controleer met een prikker of het deeg droog is.

Madeleines is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gazpacho van witte chocolade en kokosnoot, frambozensorbet
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Madeleines met appel en kaneel
20 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademadeleines met witte chocolade
20 min Gebak
Bekijk recept
Madeleines met amandel en sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Gazpacho van witte chocolade en kokosnoot, frambozensorbet
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Madeleines met appel en kaneel
20 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademadeleines met witte chocolade
20 min Gebak
Bekijk recept
Madeleines met amandel en sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept